Reiki  betekent Universele Levensenergie  een Boeddhistisch klooster en is een Japans woord. Eigenlijk zijn het 2 woorden Rei en Ki die samengevoegd zijn. Het verwijst naar de balans tussen buiten (Rei) en binnen (Ki). Deze balans is van essentieel belang. Door het geven en ontvangen van Reiki ontstaat er een evenwicht waardoor de harmonie hersteld wordt. Door de harmonie tussen lichaam en geest te herstellen is er een basis gelegd tot genezing van lichaam en geest. Deze methode is al heel oud en komt uit het Boeddhisme. In het begin van de 20ste eeuw vond de Mikao Usui na veel onderzoek en contact met een Abt van een Boeddhistisch klooster de methode terug om gebruik te kunnen maken van deze Universele Levensenergie. Na een periode van meditatie op een berg kreeg hij en visioen waardoor hij antwoord vond op zijn vragen. Mevrouw Hawayo Takata , een Japanse vrouw die in Hawai woonde en naar Japan ging om genezing te vinden voor een ernstige ziekte, bracht deze methode die haar genezing bracht naar Amerika.

Zij beoefende en onderwees Reiki ruim 40 jaar in het westen.

Ze overleed in 1981 en droeg haar Grandmasterschap over aan de door haar opgeleide kleindochter Phyllis Lei Furumoto. Lees meer over de Reiki geschiedenis

 

Wat gebeurt er als je een Reiki cursus volgt?

Reiki l

Je krijg 4 “inwijdingen”  waarmee je een kanaal voor de Reiki energie wordt. Door dat kanaal kan de kosmische energie via de kruin naar binnen stromen. Het stroomt door je handen voor het geven van behandelingen aan jezelf of eventueel aan anderen. Een Reikiecursus doe je in de eerste plaats voor jezelf.

Reiki ll

Tijdens deze cursus ontvang je één inwijding en drie symbolen. Hiermee kun je de energie versterken en een behandeling op afstand geven aan mensen en/of situaties. Tevens kun je hiermee de mentale genezing ondersteunen

Kosten:

Reiki 1                  145,00 euro                

Reiki 11                165,00 euro

Behandeling           30,00 euro

Reikiavonden:

Elke 2de donderdagavond is er Reikiavond, we geven elkaar dan Reiki. Als je de cursus Reiki 1 hebt gedaan kun je meedoen. Er is nog plaats voor 1 of 2 personen. s.v.p. wel even contact opnemen dan kunnen we een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek.

Reiki-master Mini Lourens